Obalno - kraška, Izola, Izola

 • Stanovanje
 • Garsonjera
 • 25 m2
 • 1978
 • 2021
134.000 €

  Splošno

 • Tip: Stanovanje
 • Velikost: 25 m2
 • Nadstropje: 1/2
 • Leto izgradnje: 1978
 • Leto adaptacije: 2021
 • Opis lokacije: Pri trgovini HOFER

Opis

1. PONUDBA : PRODAJA OPREMLJENE GARSONJERE v I. nadstropju s 24m2 za 159.000 Eur Kupec se vpiše v ZK kot lastnik 1/1 bremen prosto in prosto razpolaga z nepremičnino, jo oddaja v najem po lastni želji s soglasjem za oddajanje turistom, biva ali ima zgolj kot naložbo,... in plača mesečne stroške za energente (vodovod, elektrika, gretje, vzdrževanje kotlarne, in vzdrževanje in čiščenje skupnih prostorov stavbe, smeti, internet - optika, CA TV, varnost,...) v pavšalnem znesku 187 Eur/mesec. V ZK se vpiše zgolj predkupna pravica v korist osebe z imenom Edmonda Petrovič za nedeločen čas.

2. PONUDBA : PRODAJA OPREMLJENE GARSONJERE v I. nadstropju s 24m2 za 149.000 Eur Garsonjera je oddana za 4 leta za znesek najemnine 4.470,00 Eur/leto + stroški (svoje davke iz dohodnine plača najemodajalec, vse ostale stroške pa najemnik, kot so stroški vzdrževanja, menjave opreme, marketinga, energentov, skratka prav vseh stroškov). NAJEMNIK krije tudi vse stroške potrebnih obnov, vzdrževanja, menjave in obnove pohištva, posteljnine ipd, za nemoteno obratovanje najetih garsonjer za turistično oddajanje. Za kupca ni rizika, da nebi oddal, da bi najemniki kaj uničili ipd. Kupec se vpiše v ZK kot lastnik 1/1 bremen prosto in vpiše se v ZK predkupna pravica v korist osebe z imenom Edmonda Petrovič za nedeločen čas.

3. PONUDBA : PRODAJA OPREMLJENE GARSONJERE v I. nadstropju s 24m2 za 134.000 Eur Garsonjera je oddana za 4 leta za znesek najemnine 4.020,00 Eur/leto + stroški (svoje davke iz dohodnine plača najemodajalec, vse ostale stroške pa najemnik, kot so stroški vzdrževanja, menjave opreme, marketinga, vseh energentov, skratka prav vseh stroškov) z dovoljenjem za oddajanje turistom ali drugim najemnikom po izbiri PRODAJALCA. NAJEMNIK krije tudi vse stroške potrebnih obnov, vzdrževanja, menjave in obnove pohištva, posteljnine ipd, za nemoteno obratovanje najetih garsonjer za turistično oddajanje. Za kupca ni rizika, da nebi oddali, da bi najemniki kaj uničili ipd. Kupec se vpiše v ZK kot lastnik 1/1 bremen prosto in vpiše se v ZK odkupna pravica v korist osebe Edmond Petrovič za znesek 170.000,00 Eur, kateri ima pravico svojo pravico uveljaviti v roku 4 let od sklenitve prodajne pogodbe. Kupec bi v tem primeru zaslužil v 4 letih 36.000 Eur razlike v ceni + 4x 4.020,00 Eur = skupaj 52.080,00 Eur, kar je skupaj 38,86 % na investicijo.

Način plačila: ara v znesku 10% zneska kupnine v roku 3 dni od podpisa prodajne pogodbe s plačilom na fiduciarni račun notarke. Preostanek 90% pa se plača na račun notarke, ki bo prvenstveno izvedla plačila hipotekarnim upnikom skladno z izjavami hipotekarnih upnikov, preostanek pa ponudniku/prodajalcu, vse v roku 30 dni od overitve prodajne pogodbe sposobne za vknjižbo bremen proste lastninske pravice kupca v ZK. Davek na promet nepremičnin in ostale stroške prodajnega postopka plača v celoti prodajalec.

S sklenitvijo prodajne pogodbe in pod pogojem sklenitve najemne pogodbe, za ves čas trajajna veljavnosti najema, KUPEC NE plača nobenih stroškov glede objekta in nastanitvenih enot, torej vse stroške uporabe, vzdrževalne stroške, stroške komunalnih storitev, gretja, hlajenja, elektrike, zavarovanja objekta, interneta, CATV, odvoza smeti, čiščenje, trženje, provizije ipd, PLAČA NAJEMNIK dokler traja veljavnost najemne pogodbe, po preteku najemne pogodbe pa ima kupec obveznost plačila pavšalnega zneska za vse stroške v višini 187 Eur/mesec/garsonjero + indeks rasti drobnoprodajnih cen od dneva sklenitve prodajne pogodbe, do začetka obračunavanja (saj se ne ve kakšna bo inflacija takrat in je ta strošek obračunan za leto 2023). V času trajanja najema, NAJEMNIK krije tudi vse stroške potrebnih obnov, vzdrževanja, menjave in obnove pohištva, posteljnine ipd, za nemoteno obratovanje najetih garsonjer za turistično oddajanje.

Prejeti znesek bo prvenstveno nakazan hipotekarnim upnikom za poplačilo obstoječih bremen/kreditov do celote (glede na izjavo hipotekarnega upnika), preostanek pa na račun prodajalca. Ponudnik se zavezuje vlagati v nepremičnino in v roku 100 dni dokončati fasado, ter urediti okolico stavbe in nima pravice zahtevati od kupca kakršna koli sovlaganja. KUPEC bo ob podpisu prodajne pogodbe podpisal tudi soglasje in pooblastilo za pridobitev gradbenega dovoljenja za nadzidavo dodatne etaže ter bo KUPEC na prvi poziv PRODAJALCA podpisal PRODAJALCU soglasje ki ga bo PRODAJALEC potreboval za pridobitev gradbenega dovoljenja, in drugih upravnih postopkov, ki ne zmanjšujejo pravic KUPCA. KUPEC dobi pred podpisom prodajne pogodbe ali predpogodbe v vpogled projektno dokumentacijo s katero bo PRODAJALEC pridobival gradbeno dovoljenje za nadzidavo.

V vsakem primeru, lahko kupec kadarkoli proda nepremičnino komurkoli.

Način plačila:

Vsa kupnina se deponira na fiduciarni račun notarke. Za varen posel jamči notarka. Prodaja se bremen prosto nepremičnino z gradbenim in uporabnim dovoljenjem. 

Davek na promet nepremičnin in ostale stroške prodajnega postopka plača PRODAJALEC v celoti. PROVIZIJE NI.

Garsonjere so vse popolnoma obnovljene L. 2021 (vse inštalacije popolnoma nove, nova PVC okna s troslojno zasteklitvijo vrhunskega proizvajalca SHUCCO (Nemčija), protipožarnimi vrati iz polnega lesa in železnim jedrom, WiFi - optika, CATV, centralnim gretjem, senzorji za zaznavanje dima, 16cm termo izolacija fasade,...) novo pohištvo (dve postelji SPRING BOX z vrhunskimi vzmetnicami z žepkastim vzmetenjem debeline 30cm, SMART TV, popolnoma opremljena kuhinja, garderobne omare, jedilna miza, 4 stoli, opremljena kopalnica), brezplačna uporaba parkirnega mesta za en avto za vsako garsonjero. Za stavbo je v mirnem delu, ob hudourniku 60m2 velika skupna terasa, v kratkem pa bomo naredili še 470m2 veliko skupno teraso za sončenje in pogledom na morje, na ravni strehi objekta do katere se pride z dvigalom in stopniščem. V stavbi imamo tudi manjši SPA z IR savno in Jacuzzijem za zasebno razvajanje v dvoje.

S sklenitvijo prodajne pogodbe in pod pogojem sklenitve najemne pogodbe (iz ponudbe št. 2), za ves čas trajajna veljavnosti najema, KUPEC  NE plača nobenih stroškov glede obejkta in nastanitvenih enot, torej vse stroške uporabe, vzdrževalne stroške, stroške komunalnih storitev, gretja, hlajenja, elektrike, zavarovanja objekta, interneta, CATV, odvoza smeti, čiščenje, trženje, provizije ipd, PLAČA NAJEMNIK dokler traja veljavnost najemne pogodbe. V času trajanja najema, NAJEMNIK krije tudi vse stroške potrebnih obnov, vzdrževanja, menjave in obnove pohištva, posteljnine ipd, za nemoteno obratovanje najetih garsonjer za turistično oddajanje.

Kadarkoli bi v prihodnje želeli prodati nazaj, bomo vedno pripravljeni plačati veliko več kolikor boste sedaj plačali zanj. Boljše garancije in boljše naložbe, že dolgo ni bilo na trgu. Zagotavljamo varnost in res kvalitetno investicijo.

ZK UREJENO, UPORABNO DOVOLJENJE, SKUPNA VELIKA TERASA.
PRIMERNO ZA TURIZEM, DOLGOROČNA ODDAJANJA ALI STALNO BIVANJE.

za kakršnokoli vprašanje, pokličite kadarkoli na 040205142 ali pišite na e-mail:  edmond.petrovic@gmail.com

Dodatno

Dodatno
Terasa Vrt Parkirišče Balkon
Luksuz
Lep razgled Savna Umetniško Dizajnersko Tip-top Klima Wellness
Priključki
Elektrika Voda Kanalizacija Kabelski priklj. Optika
Ogrevanje
Toplotna črpalka CK Klima Elektrika
Energetski razred
C

Kontaktiraj agenta

agent Edmond Petrovič

Edmond Petrovič

 • T: 040 205 142
 • E: edmond.petrovic@gmail.com